Etetőhajó szerviz

Etetőhajó kölcsönzőt üzemeltetőkként tudjuk, hogy mit jelent az, hogyha egy etetőhajó extrém igénybevételnek van kitéve. A bérelhető hajóink esetében ugyanis a lehető legnagyobb kihasználtság az optimális. Az, hogy minél többeket segítsenek hozzá egy eredményes horgászathoz, sőt, akár új egyéni rekordjuk megfogásához.

A fentiek alapján fontos a megbízható működés. Természetesen – mint minden elektronikai eszköz – az etetőhajók is bármikor meghibásodhatnak. A megfelelő odafigyeléssel és karbantartással azonban maximalizálható az üzembiztos állapot, tehát csökkenthető a hibák előfordulásának esélye.

Senki sem szeretné, hogy pont a horgászata, a kikapcsolódása alatt legyen problémája az etetőhajójának – amire sokszor a horgászat stratégiája is épül. Szervizünkben pedig időszakos karbantartások és javítások mellett foglalkozunk etetőhajók fejlesztésével is, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki a behúzós horgászatból!

Miért érdemes minket választania?

Tapasztalat

Saját flottánk szervizelését több éve végezzük. Az előbbiekből fakadó tapasztalat és a korábban megszerzett, illetve folyamatosan fejlesztett mikroelektronikai tudás az, amely alkalmassá tesz minket etetőhajók szervizelésére.

Folyamatos tájékoztatás

Minden esetben tájékoztatjuk Önt a problémáról és a lehetséges megoldásokról – illetve azok idő-és költségvonzatáról. Javítást csak az Ön részletes tájékoztatása és beleegyezése után végzünk, nincsenek rejtett pluszköltségek!

Rugalmasság

Etetőhajóját akár hétvégén, vagy munkaidőn kívül is átvesszük – minden esetben személyesen, ugyanis csak így tudjuk szemrevételezni a hajót és pontosan felvenni a munkát (az átvételről munkalap készül, ami egyben elismervény és szerződés is).

Hogyan dolgozunk?

1

A karbantartásra, javításra szoruló etetőhajókat személyesen Budapesten, a 11. kerületben, a Karinthy Frigyes út 32. szám alatt tudjuk átvenni. Előzetes időpont egyeztetés szükséges, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot velünk elérhetőségeink egyikén! A hajókat minden esetben a szerviztechnikus veszi át.

+

Speciális esetben lehetőség van eltérni az átadás-átvételi ponttól. Erre leginkább a házhozszállítási zónáinkon belül van lehetőség, általában felár ellenében. Kérjük, hogy amennyiben máshol szeretné átadni részünkre a hajót, abban az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot!

2

Az átvétel során átnézzük a hajót, illetve egyeztetünk a hibá(k)ról. Az adatokat, a hajó állapotát és a tapasztaltakat munkalapra vezetjük fel, ami egyben szerződés és átvételi elismervény is. Egyértelmű probléma vagy karbantartás esetén a vállalási határidőt és a javítás árát is meg tudjuk határozni.

3

Amennyiben az átadáskor nem sikerül egyértelműen lokalizálni a hibát és/vagy alkatrészre van szükség a hajójához, abban az esetben e-mailben küldünk Önnek egy részletes javítási ajánlatot. Ebben pontosan feltüntetjük a szükséges alkatrészeket, azok árát, a munkadíjat és a javítás várható időtartamát.

4

A javítási ajánlat elfogadása esetén beszerezzük a szükséges alkatrészeket és elvégezzük az etetőhajó javítását. Amennyiben bármilyen váratlan költség felmerül, abban az esetben azonnal tájékoztatjuk Önt. A hajó hibamentes működéséről a javítást követően meggyőződünk – szükség esetén akár vízen is!

5

Az elkészült etetőhajót szintén személyesen adjuk vissza. Az átadás során közösen is ellenőrizzük a javítás sikerességét és tájékoztatjuk Önt. Az átvételhez kérjük, hogy hozza magával a munkalap Önnél lévő példányát! A munkalap szolgál ugyanis visszavételi elismervényként is.

6

Hogyha a javítás e-mailes ajánlat alapján történt, akkor csak a hajó visszaadásakor szükséges fizetni. Ellenkező esetben a hajó részünkre történő átadásakor, előre szükséges rendezni a költségeket. A fizetésről minden esetben tételes elektronikus számlát adunk, melyet e-mailben küldünk meg Önnek.

Etetőhajónak lenni nem egyszerű. Mi azért vagyunk, hogy ez ne így legyen!

Munkadíjak

Hibakeresés & tesztelés
Teljes átvizsgálás, hibakeresés
5000Ft

Amennyiben az etetőhajó átvételekor nem sikerül minden kétséget kizáróan megállapítani a probléma forrását, nem egyértelmű a hiba.

A tényleges javítást minden esetben a pontos árajánlat elfogadása után végezzük el.

Elektronikai eredetű hibakeresés
4000Ft

Abban az esetben szükséges, hogyha elektronikai eredetű probléma áll fent, ami az átvételkor pontosan nem állapítható meg.

A tényleges javítást minden esetben a pontos árajánlat elfogadása után végezzük el.

Teljeskörű vízparti tesztelés
3000Ft

Szükség esetén vízparti tesztelést kell végezzünk ahhoz, hogy előhozzuk a hibát vagy meggyőződjünk a javítás sikerességéről.

A tényleges javítást minden esetben a pontos árajánlat elfogadása után végezzük el.

Tesztelés telemetria vizsgálattal
10000Ft

Az etetőhajó mechanikai működés specifikus adatainak vizsgálata, majd a hibajelenséget követően az adatok elemzése.

A tényleges javítást minden esetben a pontos árajánlat elfogadása után végezzük el.

A leggyakoribb javítások
Elektronikai javítás
5000Ft

Kábelek, diódák, csatlakozók cseréje, újraforrasztások (például akkumulátor kábelek), világítás javítása.

A fenti ár a munkadíjra vonatkozik, az anyagköltséget nem tartalmazza.

Vezérlő javítás
7000Ft

Teljeskörű megoldások (az ár az anyagköltséget is tartalmazza).

A Demon Carp hajók (és testvérmodelljei, például Spotter Capture) gyári hibájának megoldása.*

Kis vázszerkezeti javítás
3500Ft

Törött hajócsavar, letört antenna és egyéb hasonló, kisebb vázszerkezeti hibák javítása.

A fenti ár a munkadíjra vonatkozik, az anyagköltséget nem tartalmazza.

Nagy vázszerkezeti javítás
5000Ft

Ebbe a kategóriába tartozik az erőteljesebben sérült, esetlegesen beázó hajótest javítása.

A fenti ár a munkadíjra vonatkozik, az anyagköltséget nem tartalmazza.

Nagyobb alkatrészek cseréje

Sok esetben hallani, hogy bizonyos hajóknak nem megoldott az alkatrész ellátottsága és emiatt nem javíthatóak. Ez nem így van, alapvetően minden hajóhoz lehet találni cserealkatrészeket, még központi vezérlő elektronikát is. Persze bizonyos esetekben ez nem egyszerű feladat és lehetséges, hogy az adott alkatrész csak külföldön érhető el. Szervizünk azonban szükség esetén a külföldi beszerzést is vállalja. Fontos tehát, hogy attól még, hogy egy hajó nem hazai gyártó terméke, és nem rendelkezik itthon “márkaszervizzel”, attól még a legtöbbször javítható!

Főbb irányítóegységek cseréje
11000Ft

Főként a hajó hajtómotorjának cseréje.

Tesztelés szervizkörülmények között.

A fenti ár a munkadíjra vonatkozik, az anyagköltséget nem tartalmazza.

Központi elektronika csere
15000Ft

A hajó központi vezérlő elektronikájának cseréje.

Szükség esetén teljeskörű tesztelés szükséges.

A fenti ár a munkadíjra vonatkozik, az anyagköltséget nem tartalmazza.

Karbantartás & fejlesztés

Az etetőhajóknál még az átlagos használat is igen kíméletlen tud lenni: van, hogy télen a jéghideg vízben, párában kell bevinni a szereléket, amit a főszezonban a tűző napsütés vált fel. Mindezek mellett meg kell küzdjenek a hullámzással, vízi akadályokkal és a különféle etetőanyagokkal. Mindezt úgy, hogy sokszor a horgászat taktikája van a behúzásra alapozva. Kulcsfontosságú tehát a rendszeres karbantartás, mellyel csökkenthető a meghibásodások kockázata és növelhető az etetőhajó élettartama.

Előfordulhat továbbá, hogy fejleszteni kívánja hajóját. Szervizünkben erre is van lehetőség, vállalunk átépítési feladatokat és halradar beépítést is. Az utóbbi esetben a halradar beszerzése az Ön feladata, azonban tanácsokkal ezt a folyamatot is szívesen segítjük! Minden egyéb anyagot pedig mi szerzünk be, melyet követően elvégezzük a beépítést. Mindezt az előzetesen megbeszéltek alapján. Munkánkra egy év beépítési garanciát is vállalunk!

Általános karbantartás
7000Ft

Az etetőhajó teljeskörű átvizsgálása és karbantartása.

Tartalmaz anyagköltséget (például tömítőanyag és zsír).

Amennyiben fény derül valamilyen hibára, abban az esetben javítást csak az Ön tájékoztatása és beleegyezése után végzünk.

Halradar beépítés
30000Ft

Tervrajzot készítünk a beépítés pontos paramétereiről.

Vízparti tesztelést végzünk és munkánkra egy év beépítési garanciát is vállalunk!

A fenti ár a munkadíjra vonatkozik, a beépítéssel járó anyagköltséget (például tömítőanyagok) nem tartalmazza.

pp

Szervizünk minden esetben vállalja a javításhoz szükséges anyagok teljeskörű beszerzését. Ez azonban számunkra is költségekkel járhat (szállítási és üzemanyag költségek), így bizonyos esetekben ajánlatunkban – az anyagköltségeken és a munkadíjon felül – 3.000.- Ft anyagbeszerzési és anyagmozgatási díjat számolunk fel.

Igény esetén hozott anyagokkal is végzünk javítást, azonban kérjük, hogy ilyen esetben mindenképpen egyeztessen velünk a hajó átvételét megelőzően.

pp

A fent felsorolt szolgáltatások és díjak csak tájékoztató jellegűek. Szervizünk teljeskörű megoldásokat kínál, a fenti javítások és megoldások ezért nem az összes lehetőséget tartalmazzák. Egyéb, a felsorolásban nem szereplő problémákkal is nyugodtan fordulhat hozzánk. A javítás minden esetben a fentiek mentén összeállított ajánlat alapján történik.

A különböző etetőhajó fejlesztési munkálatok, speciális igények minden esetben egyedi ajánlat alapján történnek. Készséggel állunk rendelkezésére a megadott elérhetőségeinken vagy a lenti űrlapon keresztül!

Gyakran ismételt kérdések

Szervizünk márkafüggetlen szerviz, gyakorlatilag bármilyen etetőhajó javítását elvégezzük.

Javasoljuk, hogy a még garanciális etetőhajókkal probléma esetén a kereskedőhöz, illetve a gyártóhoz forduljon. Hiszen sok esetben a jótállás miatt ők ingyenesen megjavítják vagy cserélik a hajót. Időszakos karbantartással kapcsolatban hozzánk is fordulhat, azonban amennyiben a gyártó rendelkezik hazai szervizzel, abban az esetben célszerűbb lehet őket megkeresni.

A központunk Budapest 11. kerületében, a Karinthy Frigyes út 32. szám alatt található. A hajókat itt, személyesen vesszük át és adjuk vissza.

Bizonyos esetekben lehetőség van ettől eltérő címen történő átadásra, illetve visszaadásra, azonban a kizárólag házhozszállítási zónáinkon belül, felár ellenében. Kérjük, hogy kérdés esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot, készséggel állunk rendelkezésre!

A javításhoz szükséges alkatrészek beszerzését szervizünk teljeskörűen vállalja. Kiválasztjuk és berendeljük a probléma megoldásához legmegfelelőbb alkarész(eke)t. Sőt, a külföldről történő rendelés sem jelent akadályt.

Igény esetén Ön is beszerezheti az alkatrészeket, azonban kérjük, hogy erről előre egyeztessen velünk!

Halradar beépítése esetén minden esetben az Ön feladata a radar és a szükséges tartozékok beszerzése. Ennek oka, célja, hogy vásárlóként Ön közvetlenül jogosultja legyen a garanciának (mi érthető okokból a radarra nem, csak a beépítésre tudunk jótállást vállalni). Szervizünk jelenleg nem forgalmaz halradarokat.

Ez a szerviz leterheltségétől függ, azonban tömítéssel vagy vízparti teszteléssel járó javítások és karbantartáscsomagok esetén minimum 5-7 nappal érdemes kalkulálni a tömítőanyag száradási ideje, illetve a logisztikai feladatok miatt.

Amennyiben nem tudjuk előre (vagyis az etetőhajó átvételekor) megmondani, hogy mi okozza a problémát, abban az esetben különböző hibakeresési szolgáltatásaink jelentik az első lépést. Ezt követően részletes árajánlatot küldünk e-mailben. A javítást csak az Ön beleegyezése után, az ajánlat elfogadását követően végezzük el. Fizetni ilyenkor elegendő a hajó visszaadásakor.

Karbantartások, előre egyeztetett javítások esetén megegyezés szerint, általában előre történik a fizetés.

A fizetésről minden esetben számlát adunk (elektronikusan, melyet e-mailben küldünk meg a fizetést követően).

A legfontosabb ok, ami mellettünk szól, hogy nálunk minden esetben pontos tájékoztatás és az Ön beleegyezése előzi meg a javítást. A felmerülő kérdéseket egyeztetjük, a különböző problémákat és megoldásokat elmagyarázzuk.

Ráadásul a szerviz mellett etetőhajó kölcsönzőt is üzemeltetünk, így a javítás időtartamára tud nálunk etetőhajót bérelni! Ezáltal a saját hajó ideiglenes kiesése nem veszélyezteti a horgászat eredményességét.

Halradar javításával sajnos nem foglalkozunk. A radarhoz kapcsolódóan egyedül beépítést végzünk, azonban magához a radar technológiához, szonárokhoz nem rendelkezünk speciális tudással. Halradar hiba esetén javasoljuk, hogy jótállási időn belül mindenképpen forduljon a forgalmazóhoz. Garanciaidőn túl pedig radar specifikus szerviz, esetleg hajósbolt megkeresése a célszerű.

A hiba a központi vezérlőegység nyomtatott áramkörét érintő mikroelektronikai probléma. Oka, hogy a gyártás során a vezérlőegységet nem megfelelően helyezik el a dobozában.

A hiba nem rögtön okoz meghibásodást – használattól függően évekig is futhatnak az érintett hajók. Azonban mégis kifejezetten érdemes minél hamarabb elvégeztetni a javítást, ugyanis a hiba fennállásakor nem megfelelő feszültség kerül továbbításra a különböző elektronikus alkatrészek (például motor vagy szervó) felé. Emiatt pedig károsodhat a motor, az akkumulátor vagy a szervó (esetleg ezek egyszerre és a kár akár a hajó újkori árának a kétharmada is lehet). Ráadásul a meghibásodás előjel nélkül történik, az etetőhajó akár 100-200 méterre a parttól, a víz közepén is leállhat.

Szervizünkben elsőként (és tudtunkkal egyedüliként) azonosítottuk a problémát és végeztük el már több hajón is sikeresen a korrigálását. Saját példánkból tanultunk, hiszen bérelhető hajóink között Demon Carp és Capture Spotter modellek futnak, így a meghibásodás a flottánkban is jelentkezett. Ezt követően dolgoztuk ki az eljárást, mely nagyban javítja az érintett etetőhajók megbízhatóságát.

Az érintett típusok: Demon Carp (Devict), Capture Spotter, Anatec.

Lépjen velünk kapcsolatba

Elérhetőségeink
ww

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi gombokra kattintva! Készséggel állunk rendelkezésére akár hétvégén is!

Amennyiben szervizbe hozná a hajóját – akár karbantartásra, akár valamilyen hibával – abban az esetben javasoljuk, hogy töltse ki az alábbi űrlapot. A megadott információk birtokában 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük a pontos részleteket!

Kapcsolatfelvétel kérése, bejelentkezés

  Név (kötelező)

  E-mail cím (kötelező) - telefonszám megadásának hiányában 24 órán belül e-mailt küldünk

  Telefonszám, amelyen felvehetjük Önnel a kapcsolatot

  A következő információk megadása segít bennünket az előzetes munkatervezésben. A hajó adatainak birtokában már az első kapcsolatfelvétel során (telefonon, illetve e-mailben) részletesebb tájékoztatást tudunk adni.

  Etetőhajó típusa (kötelező)

  Szerviz megkeresésének oka (kötelező)

  Probléma esetén kérjük, hogy röviden írja le a problémát

  Kérjük, hogy válassza ki az Ön által preferált átadási helyszínt és időpontot!

  Szerviz részére történő átadás (kötelező)

  Speciális igény esetén hol adná át nekünk a hajót?

  Mikor adná át szervizelésre az etetőhajót (kötelező)?