Halradaros Spotter Capture etetőhajó

A Spotter Capture etetőhajó felépítésre és műszaki tartalomra megegyezik a Demon Carp etetőhajóval. Ennek előnye, hogy a Spotter Capture is egy stabil és jól használható hajó.

A nálunk bérelhető modell beépített halradarral felszerelt, mellyel hatékonyan feltérképezhetőek a mederviszonyok. A kijelzőn láthatóvá válnak a törések, akadók és púpok, nincs szükség többé a kényelmetlen és sok esetben kivitelezhetetlen parti mélységmérésre és helykeresésre. Ráadásul bányatavakon még csónakból sem egyszerű a tapogatás, radar hiányában nehéz helyzetbe lehet kerülni.

A halradar a meder rajzolása mellett méri a víz mélységét és hőmérsékletét. Továbbá monitorozható vele a halak mozgása – a különféle méretű halakat képes megkülönböztetni és a mélységüket mérni. A kijelző világítása kapcsolható, az eszköz rendkívül egyszerűen használható.

A halradaros Spotter Capture etetőhajó oldalról.
A Yachting FC500 halradar működés közben.

Áramellátás:

 • radar: külön akkumulátorról, nem terheli a hajó akkumulátorait;
 • vevőegység: külön 12V-os akkumulátorról.

Bérléskor az alábbiakat biztosítjuk:

 • etetőhajó;
 • 1 pár akkumulátor az etetőhajóhoz;
 • távirányító (8 darab AA elemmel működik, 1×8 elemet biztosítunk);
 • halradar vevőegység;
 • 12V-os akkumulátor a halradar vevőegységéhez;
 • 12V-os, 1.2 Ah-s akkumulátor a halradar radar egységéhez;
 • okostöltő (kompatibilis az etetőhajó és a halradar akkumulátoraival is).

A hajó jellemzői

,,
0
m
Maximum hatótávolság
0
h
Maximum üzemidő (ez elegendő két botra egy átlagos horgásznapra)
0
m/s
Sebesség
1
kg
Etetőanyag kapacitás
0
db
Szerelék behordása
0
kg
Nettó tömeg
Első-hátsó világítás
Csendes üzem
Elölről védett hajócsavar
A halradaros Spotter Capture etetőhajó hátulról.
A halrados Spotter Capture etetőhajó a naplementében dacol a hullámokkal.

A halradar jellemzői

,,
0
m
Maximum hatótávolság
11
0
°
Látószög
))
0
m
Minimum mélységmérési tartomány
))
0
m
Maximum mélységmérési tartomány
Vízálló
A halradar vevőegysége vízálló kialakítással rendelkezik.
Hangjelzés
Hal megjelenése, alacsony akkuszint és sekély víz esetén.
Automatikus lekapcsolás
A jeladó használaton kívüli állapotban azonnal lekapcsol.

Áraink

1-2 nap
6000Ft
/nap

+1 pár hajó akkumulátor

1.000 Ft/nap
3-6 nap
5000Ft
/nap

+1 pár hajó akkumulátor

800 Ft/nap
7+ nap
4000Ft
/nap

+1 pár hajó akkumulátor

500 Ft/nap
Kaució
35000Ft

Visszajár

A felszerelések visszaadásakor.

Minden esetben csak a horgászattal töltött napokért kell fizetni,
a kiadás és a visszahozatal napját nem számoljuk fel.

Kezelési útmutató – Spotter Capture etetőhajó

0

Az etetőhajó használatához vegye ki a hajót a hordtáskából és győzödjön meg róla, hogy a hajó tetején lévő kapcsoló “off” állásban van.

1

Készítsen elő egy pár akkumulátor és vegye le a hajó orrán található fedelet.

2

Az előkészített akkumulátorok egyikén egy csatlakozó, míg a másikon két csatlakozó legyen. Keresse meg a két csatlakozós akkumulátoron azt a csatlakozót, amelyiknek sárga színű a vezetéke, erre a csatlakozóra csakis töltéskor lesz szüksége! Helyezze a hajótestbe az akkumulátorokat, úgy, hogy a nagyjából középen, két oldalt található egy-egy bölcsőbe teszi őket.

3

A hajótest orrában található két csatlakozót párosítsa az akkumulátorokon található egy-egy nem sárga színű vezetékkel.

4

Pontosan zárja vissza a fedelet és kapcsolja be a távirányítót a rajta található téglalap alakú kapcsoló felfelé való elmozdításával. A bekapcsolást a gomb felett található led jelzi – ha ez nem világít pirosan, akkor ellenőrizze az elemeket a távirányító hátulján található fedél leszedésével.

pp

A hajókat minden esetben feltöltött akkumulátorokkal és 8 darab AA elemmel adjuk ki. Az akkumulátorokat a mellékelt okostöltő segítségével töltheti a horgászat közben, konnektorról. A távirányítóba való elemek körülbelül 4-8 nap horgászatot tesznek lehetővé, használattól függően.

5

Bekapcsolt távirányító mellett kapcsolja be a hajót a hajótest tetején lévő kapcsoló “on” állásba helyezésével. A csatlakozást csippanó hang jelzi. Ha a hajó felbúg és nem reagál, akkor a kapcsolat nem jött létre. Ebben az esetben állítsa le a hajót és ellenőrizze a távirányítót.

6

Tegye vízre a hajót és szánjon 1-2 percet a karakterisztikájának megismerésére. A távirányító bal oldalán található joystick használatával az előre és hátramenet kapcsolható, szabályozható. Kanyarodáshoz használja a jobb oldali joystick-ot. A távirányító tetején található tekerőgombbal zárható, illetve nyitható a tartály.

rr

Ügyeljen a különböző uszadékok elkerülésére és kivételkor ne vezesse teljes sebességgel a hajót a partnak!

7

Korlátozott látási viszonyok esetén a hajótesten található főkapcsoló melletti kapcsolóval aktiválható a világítás.

8

A vízből való kivétel után először a világítást kapcsolja le, majd állítsa le a hajót. Minden esetben a távirányítót kapcsolja ki utoljára. Javasoljuk, hogy amennyiben lehetősége van, töltse az akkumulátorokat két behordás között. A hajó átlagosan 2 óra üzemidővel rendelkezik – ez folyamatos, teljes gázon történő közlekedést jelent. A gyakorlatban ez körülbelül 1 nap horgászat, átlagos körülmények között (időjárás, távolság, “járatsűrűség”).

9

Töltéshez javasolt kivenni az akkumulátorokat a hajótestből. A két csatlakozós akkumulátor sárga kábeles csatlakozóját kapcsolja össze az egy csatlakozós akkumulátor csatlakozójával. A szabadon maradt csatlakozót pedig kösse össze a töltővel és helyezze áram alá. Mindez óvatosan a hajótestben is megoldható. Töltés közben a 6V led mellett a charge led pirosan világít, ha ez elhalványul és kialszik, akkor az akkumulátor teljesen fel van töltve.

pp

Hideg időben, 0 Celsius-fok környékén az ólom akkumulátorok teljesítménye csökkenhet (ilyenkor a hajó néha megtorpanhat, amíg be nem melegszik az akkumulátor). Próbálja meg melegen tartani az akkumulátorokat 5 Celsius-fok alatti hőmérséklet esetén.

pp

Amennyiben ragadós aromákkal, dipekkel ízesíti az etetésre szánt csalogatóanyagait, abban az esetben rendszeresen ellenőrizze a tálca kioldását! Ezektől az anyagoktól az ajtó beragadhat  – ilyenkor a hajó visszahozhatja vagy rossz helyen ürítheti a teljes szállítmányt.

ww

Eredményes horgászatot kívánunk! Kérjük, hogy a horgászat végén megtisztítva adják vissza az etetőhajót. A tisztítás során kerüljék a vegyszerek használatát, ugyanis ezek ártalmasak a vízi élővilág számára és riasztják a halakat. Köszönjük!

Kezelési útmutató – Yachting FC500 halradar

0

A vevőegység bekapcsolásához először lazítsa ki a tekerőgombot, majd hajtsa ki és rögzítse a kijelzőt a kívánt pozícióban.

1

A mellékelt kábel fekete végét csatlakoztassa a képernyő hátoldalán a vevőantenna alatt található négyzet alakú csatlakozóba. A vezeték másik végét csatlakoztassa a legnagyobb, 12V-os akkumulátorhoz.

2

A kisebb méretű, hosszúkás 12V-os akkumulátort csatlakoztassa a hajóban található, fekete-fehér színezetű kábellel, amely a hajó hátulsó részéből érkezik (ez a vezeték vékonyabb, mint a hajó elejében található, hajóakkumulátorokat fogadó vezetékek). Az akkumulátort helyezze el a hajótest fedél alatti részében, a menetirányra merőlegesen. Kérjük, hogy vigyázzon a hajótestben futó egyéb vezetékekre!

pp

Javasoljuk, hogy húzza szét a hajó belsejébe helyezett radarakkumulátor és a hajó közötti összeköttetést, amennyiben éppen nem használja a radart. Továbbá kérjük, hogy szállításkor szedje ki a radarakkumulátort a hajó akkumulátoraival együtt.

3

Kapcsolja be az etetőhajó távirányítóját, majd magát a hajót – a meghatározottak szerint. A hajóban található jeladó nem igényel külön bekapcsolást, amikor a vevőegység bekapcsolásra kerül, a jeladó automatikusan elkezdi küldeni a jeleket.

4

Ezt követően a halradaron középen elhelyezkedő start gomb egyszeri, rövid lenyomásával kapcsolja be a vevőegységet. A hajó (vagyis a beépített jeladó) pár másodpercen belül elkezdi küldeni a jeleket. Ha ez nem történne meg, akkor a kijelzőn a „No Signal” felirat válik olvashatóvá. Ebben az esetben ellenőrizze a hajót.

5

Tegye vízre az etetőhajót és induljon el. Egészen sekély vízben a radar fals adatokat közölhet, azonban 50 cm-es vízmélységtől az olvasható adatok pontosak.

6

A képernyő bal felső sarkában különböző értékek olvashatóak, ezek jelentése fentről lefelé:

 1. vízmélység (méterben);
 2. vízhőmérséklet (Celsius-fokban);
 3. a vevőegységhez kapcsolt akkumulátor betáplálási feszültsége (Voltban).
7

A képernyő közepén a mederviszonyok és a közelben tartózkodó halak láthatóak jobbról-balra, az idő függvényében.

pp

Érdemes azonos tempóban haladni az etetőhajóval, hiszen így pontos képet kaphatunk a mélyülések és a sekélyedések mértékéről.

8

További beállítások nem szükségesek a halradar effektív használatához. Azonban a menü gomb megnyomásával további beállítási és finomhangolási lehetőségek érhetőek el. A menü nyelve angol.

9

Az „Exit” gomb (azonos a bekapcsoló gombbal) hosszanti (minimum 3 másodperces) megnyomásával a radar kikapcsol (figyelje a kijelzőt). Ezt követően távolítsa el a nagy akkumulátort, majd kapcsolja ki a hajót. A kijelző behajtásához ismételten lazítsa ki a tekerőgombot és hajtsa be a panelt.

rr

Sose távolítsa el az akkumulátort anélkül, hogy kikapcsolta a vevőegységet!

pp

A radar akkumulátorai is tölthetőek a mellékelt okostöltővel. Természetesen ezeket az akkumulátorokat is minden esetben feltöltve adjuk ki.

A vízen türkrözödő halradaros Spotter Capture etetőhajó.

Készséggel állunk rendelkezésére esetleges kérdései megválaszolásában! További információkért és foglalásért kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot a gombra kattintva, vagy a megadott elérhetőségeink egyikén.

A bérlés menetéről bővebben tájékozódhat a második gombra kattintva.